Volledig scherm
© stock.xchng

Beschuitfabrikant Bolletje uit Almelo bakt met betere eieren

ALMELO - Bolletje schakelt eind dit jaar over van het gebruik van scharreleieren op vrije uitloop-eieren. 

De beschuitfabrikant uit Almelo geeft daarmee gehoor aan de oproep van dierenrechtorganisatie Wakker Dier om diervriendelijker eieren te gaan gebruiken. Bolletje is niet de enige voedselproducent die overstapt: groothandel DeliXL stopt met het verkopen van vloeibare kooieieren, Olvarit maakt volgend jaar al haar babyvoeding kooiei-vrij te maken en ook Gijs streekproducten en Yil’driz wereldsauzen stoppen met het gebruik van kooieieren.

Wakker Dier
Sinds 2004 zijn alle supermarkten in Nederland al kooiei-vrij, maar deze eieren werden door voedselproducenten nog wel veel gebruikt bij de bereiding van allerlei producten. Wakker Dier wil alle gekooide kippen bevrijden en voerde daarom actie.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad
    PREMIUM
    column

    De gele bus zien we voorlopig niet terug in de Almelose binnenstad

    Het bericht trok dinsdag meteen mijn aandacht. De karakteristieke gele schoolbus van Preston Palace rijdt hotelgasten die willen winkelen tegenwoordig naar de binnenstad van Enschede. Terwijl je uiteraard verwacht dat het pretpaleis dat in Almelo gevestigd is de gasten naar de Almelose binnenstad rijdt voor een uitje. Niet dus. Als liefhebber van mooie winkels begrijp ik dat Enschede simpelweg het meest uitgebreide winkelaanbod van Twente heeft. Maar als inwoner van Almelo die haar stad een warm hart toedraagt denk ik: waarom?

Almelo e.o.