Henk van Schuppen.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk van Schuppen. © Carlo ter Ellen DTCT

Bevrijdingsdag in wereldwijd rampjaar: ‘Schuif alle festiviteiten door naar 2021'

COLUMNZondag is het bevrijdingsdag in Almelo. Terwijl we juist nu in een periode zitten van ingrijpende beperkingen. Dat knelt en stemt tot nadenken. Als alles normaal was geweest, hadden we een groot feest gevierd in de binnenstad, ter gelegenheid van het memorabele feit dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. 

We hadden zaterdagavond bij de Vriezebrug twee Canadese militairen herdacht die precies driekwart eeuw geleden op deze plek sneuvelden. Een dag voordat de laatste bezetters uit Almelo werden weggejaagd. Maar het gaat niet door. Het hele, imposante programma rondom 75 bevrijding van Almelo is afgelast. We hebben nu een andere vijand die moet worden verslagen: corona.

  1. De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen
    PREMIUM
    Column

    De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen

    ALMELO - De Bende van Almelo. De aankondiging van de gevreesde uitzending van BNN/VARA was al niet zo vleiend. De harde werkelijkheid van een uur televisie op primetime donderdagavond was conform de verwachtingen vernietigend. De belofte aan de kijkers van de eerste aflevering van het tv-programma Opstandelingen dat er een desastreus beeld zou worden geschetst van de bestuurscultuur in Almelo werd volledig ingelost. De reportage, waar qua journalistieke aanpak weinig op aan te merken valt, moet in het stadhuis tot nadenken stemmen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.