Geen Keep Them Rolling op zondag 5 april in de Almelose binnenstad.
Volledig scherm
Geen Keep Them Rolling op zondag 5 april in de Almelose binnenstad. © Herman Stöver

Bevrijdingsprogramma Almelo volledig geschrapt

ALMELO - Alle activiteiten en officiële gelegenheden ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding Almelo gaan niet door in verband met de coronacrisis.  De organisatie hoopt dat een deel van het programma in mei alsnog kan doorgaan. 

De regiegroep 75 jaar Vrijheid Almelo heeft de activiteiten vooralsnog tot 6 april opgeschorst. Dat is de datum die ook landelijk is genoteerd als mogelijk einde van alle maatregelen. Daarmee is zondag 5 april, de dag waarop Almelo 75 jaar bevrijding viert, definitief  van de baan als lokale feestdag. Er zou een groot spektakel in de binnenstad worden gehouden met veel optredens, een optocht van Keep them Rolling, een bevrijdingsmaaltijd en andere festiviteiten. Daar gaat dus een streep doorheen.

 Uitstel naar mei?

„Wanneer we door deze maatregelen het virus een halt kunnen toeroepen, ontstaat er wellicht de mogelijkheid om in de vrijheidsmaand mei 2020 alsnog een mooie viering van 75 jaar bevrijding te kunnen realiseren”, aldus de organisatie. De voorbereidingen voor de programmering ten behoeve van de eerste weken van mei 2020 gaan daarom door.

Centraal in die periode staan de Nationale Dodenherdenking op 4 mei en het programma op Bevrijdingsdag, dus op 5 mei 2020. „In die week zou wellicht een aantal van de nu vervallen activiteiten in onderling overleg alsnog geprogrammeerd kunnen worden”, aldus de organisatie. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.