Winkelcentrum Windmolenbroek.
Volledig scherm
Winkelcentrum Windmolenbroek. © WMB

Beweging in het winkelbestand van winkelcentrum De Gors in Almelo

ALMELO - Er komt beweging in het winkelbestand van winkelcentrum De Gors in de wijk Windmolenbroek. Vanaf 1 maart zal Drogisterij Gerrie de deuren sluiten. De eigenaresse begint een nieuwe winkel aan de Grotestraat 52.

Het is daarmee over en voorbij met de drogisterij. Ze begint nu een ander soort winkel. Dat doet ze in het pand schuin tegenover de doopsgezinde kerk in de Grotestraat, naast de voormalige winkel van Joldersma. In het pand was eerder Marèll Mode gevestigd.

De zaak gaat Blitz and More heten. De winkel richt zich op kleding, cadeau’s en accessoires. Zelf spreekt ze van een ‘belevingswinkel voor de vrouw.’ Het is de bedoeling dat haar nieuwe zaak op 4 april open gaat.

David Market

Het pand dat ze achterlaat in het winkelcentrum krijgt een huurder die nu nog honderd meter verderop in De Gors zit. Het gaat om Golan Bedrosian van David Market. De ondernemer zegt heel blij te zijn met de verhuizing. ,,Ik zit nu in een winkel waarin geen airco zit. Dat is heel onhandig omdat ik veel verse spullen verkoop. In de zomermaanden wordt het in het huidige pand heel warm. Dat is slecht voor de houdbaarheid van de producten.” Ook krijgt hij in het nieuwe pand wat meer vierkante meters ter beschikking zodat de klanten wat meer ruimte tussen de stellingen krijgen.

Bedrosian drijft al acht jaar zijn winkel in De Gors. ,,Ik zit straks op een plek waar ik wat meer in het zicht zit. Hopelijk krijg ik dan ook wat meer klanten.” 

Open

Zodra de drogist de winkel heeft gesloten gaat Bedrosian aan de slag met de inrichting van zijn nieuwe onderkomen. ,,Het kost even wat tijd voor alles weer klaar is, maar ik hoop zo snel mogelijk de winkel open te kunnen doen.”

Wat er in het pand komt dat hij achterlaat is nog niet bekend.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.