Volledig scherm
Yanice Dogger hoopt met zijn vriend nog dit jaar intrek te nemen in haar woning © Emiel Muijderman

Bewoners nemen intrek in Het Warenhuis in Almelo

ALMELO - Op twee appartementen na zit Het Warenhuis vol. Donderdagmiddag kregen bewoners de sleutel van hun appartement. De eerste contouren van het binnenstadsplan worden daarmee goed zichtbaar.

Huttenland voor grote mensen. Zo zou de situatie aan de Werfstraat in Almelo momenteel omschreven kunnen worden. "Rond het middaguur was het even rustig en hebben we gretig gebruik gemaakt van de lift", lacht een voorbijganger. Wonen in hartje centrum. Er was veel animo voor de woningen op het historische plekje in de stad: 28 van de 30 appartementen zijn inmiddels verhuurd. Er moet nog veel gebeuren op de plek waar voorheen V&D gevestigd was, maar de meeste bewoners hopen er voor de jaarwisseling in te trekken. "Dat wordt nog een hele opgave. We doen namelijk alles zelf", zegt Yanice Dogger. Samen met haar vriend heeft ze een appartement weten te bemachtigen met uitzicht op De Waag.

Verrassing
De uitnodiging van de woningstichting kwam voor Yanice en haar vriend als een verrassing. "We stonden als dertiende op de lijst en hadden nooit verwacht dat we in aanmerking kwamen. Omdat er een aantal mensen tussen zat dat geen passend inkomen had, kwamen wij alsnog in aanmerking." Het gaat om woningen met een betaalbare huurprijs tussen de 625 en 675 euro. Toch ging hun voorkeur niet uit naar Almelo. "Alleen als we in het centrum een woning zouden vinden. En dat is gelukt."

Voor ieder wat wils
Yvonne en André Groot Zevert gaven de voorkeur aan een appartement aan het water, aan de achterkant van het complex, tegenover Proeflokaal België. "We hebben een mooi groot balkon en in de zomer schijnt hier de hele dag de zon. Mooier kan het niet." Het stel woonde voorheen in de wijk het Windmolenbroek. Bang voor overlastgevend uitgaanspubliek hier in het centrum zijn ze niet. "Nee, hier komen niet veel mensen langs. Dat speelt zich voornamelijk af in de Schuttenstraat. We zitten hier aan de rustige kant van de binnenstad. Wel in het centrum, maar toch ook de rust. Dat is ook hoe we het voor ogen hadden."

Volledig scherm
Edon Gwinner en Kim Letteboer kijken met hun appartement uit op De Waag © Emiel Muijderman
Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.