BORSSELE - De Kerncentrale in het Zeeuwse Borssele die sinds 1973 in gebruik is. De reactor blijft langer open. Tevens is in het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat er twee kerncentrales bij moeten komen in Nederland.
Volledig scherm
PREMIUM
BORSSELE - De Kerncentrale in het Zeeuwse Borssele die sinds 1973 in gebruik is. De reactor blijft langer open. Tevens is in het nieuwe regeerakkoord is opgenomen dat er twee kerncentrales bij moeten komen in Nederland. © Rob Engelaar

Bij Urenco in Almelo gaat de vlag uit na kabinetsplannen voor kernenergie: ‘Goed nieuws voor de hele planeet’

ALMELO - Ineens is kernenergie hot. Het nieuwe kabinet wil Borssele langer open houden en pleit zelfs voor twee nieuwe kerncentrales. Voor uraniumverrijker Urenco in Almelo is dat een enorme opsteker, na decennia lange maatschappelijke weerstand tegen kernenergie. 

 1. Drugs per post? Gevangenis in Almelo mag ingrijpen: alleen nog kopieën voor gedetineerden
  PREMIUM
  met stelling

  Drugs per post? Gevangenis in Almelo mag ingrijpen: alleen nog kopieën voor gedetineer­den

  Het was kantje boord voor bewakers en gedetineerden in de Almelose gevangenis de Karelskamp. Ze waren gedrogeerd met ‘spice’ en moesten met spoed naar het ziekenhuis. Sindsdien krijgen gevangenen geen originele brieven meer, maar kopieën. Om te voorkomen dat met harddrugs doordrenkt papier in de cellen belandt. De Almelose gevangenis heeft daar het recht toe, oordeelt de Raad voor Strafrechtstoepassing.
  Almelo

In samenwerking met indebuurt Almelo