Volledig scherm
De hele week wordt gewerkt aan het nieuwe plein van de Montessorischool. © Lenneke Lingmont Fotografie

Bijna een nieuw schoolplein voor Montessorischool Almelo

ALMELO - Een man of zeven is donderdagochtend druk bezig met het leggen van de nieuwe tegels op het schoolplein van de Almelose Montessorischool aan de Jan Janslaan. De hele herfstvakantie wordt er hard gewerkt om het schoolplein te vernieuwen. 

Dinsdag moet het af zijn en is de officiële opening. Het schoolplein, dat nu nog een beetje aandoet als grote zandbak, wordt helemaal vernieuwd. "In totaal moet er op een oppervlakte van 1.250 vierkante meter nieuwe tegels gelegd worden" ,zegt Raymond Veenhuis, uitvoerder van sloopwerken Kruse Groep uit Geesteren. Niet alleen de bestrating van het schoolplein wordt vernieuwd, er komen ook een aantal nieuwe toestellen. Op het schoolplein stond altijd een houten huisje, maar dat was aan vervanging toe. Nu staat er een nieuw huisje, met felle blauwe en gele kleuren. "Ook worden er nieuwe rubberen matten onder de speeltoestellen gelegd, voor de veiligheid."

Tot nu toe lopen ze op schema. "Ik verwacht dat we morgenavond bijna alles af hebben, maar we hebben uitloop tot maandag", zegt Veenhuis. "We zijn niet voor grote verassingen komen te staan en we hadden geen tegenslagen." Dinsdag 31 oktober wordt het schoolplein geopend. Zowel de leerlingen als de ouders zijn daarbij uitgenodigd.

Almelo e.o.