Volledig scherm
Jazz-zangeres Sem Tanate uit Almelo wordt tijdens de opening van de expositie Indigo in de kapel van Hof 88 begeleid door pianist Johan Bijkerk. © Bert Kamp

Bomvolle kapel bij opening expositie Indigo in Hof 88 Almelo

ALMELO - Het derde lustrum van stichting Indigo ging zondagmiddag van start met een jubileumexpositie in Theater Hof 88. Ruim 200 bezoekers prezen in kunsthal werken van vijftien kunstenaars.

Van keramiek en glas tot foto’s en aquarellen. De samenstelling van de jubileum expositie die zondag geopend werd ter ere van het vijftienjarige bestaan van de kunsthal in Theater Hof 88 is heel divers. Allemaal exposeerden ze er in de afgelopen vijftien jaar al eerder. „In de anderhalf jaar dat ik wethouder van cultuur in Almelo ben, kom ik hier regelmatig”, zegt wethouder Jan Martin van Rees die de opening verrichtte. „Er hangt kwaliteit en professionaliteit. Indigo werkt samen met de Fundatie in Zwolle. Dat zegt veel over de kwaliteit van de tentoonstellingen. Ik ben er hartstikke blij mee en hoop dat ze nog lang doorgaan.” 

Lees verder onder de foto

Volledig scherm
Bezoekers van de expositie. © Bert Kamp

Na een dankwoord van bestuursvoorzitter Rita Bergsma kon de expositie worden bezocht. „Hier is altijd goede kunst te vinden”, vindt bezoekster Irene Schalken uit Almelo. „Ik zit echt te genieten. Niet voor niets komen we hier al vijftien jaar.” Haar echtgenoot Jan te Riele vult aan:  „Het is telkens weer verrassend, helemaal met zoveel kunstenaars bij elkaar.”

Jubileum

De aftrap van de jubileumexpo was tevens de laatste handeling van coördinator Hannie Niessen. Samen met Ineke Pezie en Ulco Proost staan zij aan de basis van Indigo. Kees Heemskerk neemt de taak van Niessen over en heeft een grote ambitie: „Meer jongeren enthousiasmeren voor kunst”, meldt hij. „Een docent uit het middelbare onderwijs in de kunstcommissie zou helemaal mooi zijn.”

Volledig scherm
Kunstwerken die tijdens Indigo worden getoond bij Hof 88. © Bert Kamp

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.

Poll

Bevrijdingsmonument in Almelo kwijnt weg bij oude stadhuis

  • Schande! Dat monument moeten ze snel opknappen (27%)
  • Opknappen en nog voor alle festiviteiten verplaatsen naar een prominentere plek (62%)
  • Ik heb niks met dat monument. Wat mij betreft doen ze er niets aan (11%)
1690 stemmen