Volledig scherm
De Doorbraak bij Bornerbroek © Emiel Muijderman

Bornerbroek krijgt eigen gereedschapsdepot

BORNERBROEK - Bornerbroek krijgt een eigen gereedschapsdepot. Die toezegging heeft watergraaf Stefan Kuks van waterschap Vechtstromen afgelopen weekend gedaan bij de opening van De Doorbraak.

Naar verwachting wordt het gereedschapsdepot in de loop van volgend jaar geplaatst in het kerkdorp. De plek is alleen nog niet bekend.

Het idee voor een gereedschapsdepot voor het kerkdorp komt van Henny Kuiphuis. Het is de Bornerbroeker, oud-voorzitter van de Dorpsraad, een doorn in het oog dat mensen graag bereid zijn de handen uit de mouwen te steken maar dat het soms veel werk is om het juiste gereedschap te krijgen. Leerlingen van de Stephanusschool zijn onder meer betrokken bij groenonderhoud in De Doorbraak, het parkje in Bornerbroek wordt geschoffeld door dorpelingen. Daarnaast zijn Bornerbroekers volgens Kuiphuis ook niet te beroerd om af en toe gemeentelijk groen te onderhouden. Kuiphuis uitte zijn wens afgelopen weekend, bij de opening van waterloop De Doorbraak. Kuks kopte het voorzetje meteen in. „We gaan dat regelen”, aldus de watergraaf.

Almelo e.o.