Volledig scherm
Het bospad bij de grafkelder aan de Gravenallee wordt begaanbaar gemaakt. © Henk Van Schuppen

Bospad wordt verhard voor rouwstoet van graaf naar grafkelder

ALMELO - De voorbereidingen in Almelo voor de uitvaart van graaf Adolph van Rechteren Limburg zijn in volle gang. De Heer van Almelo wordt zaterdagmiddag rond 14.30 uur, na een besloten dienst in de Grote Kerk, bijgezet in de grafkelder van de familie aan de Gravenallee. De graaf overleed vrijdag op 88-jarige leeftijd. 

Het pad in het grafelijke bos dat naar het mausoleum leidt wordt dezer dagen begaanbaar gemaakt (foto). De grafkelder ligt verscholen in de bossen langs de Gravenallee en was begin deze week nog drassig. Inmiddels is er een verharde laag aangebracht, die vandaag nog met een wals wordt verstevigd.

Singel afgesloten

Het verkeer op de Van Rechteren Limpurgsingel wordt al gewezen op vertraging zaterdagmiddag. De weg wordt tussen 14 en 17 uur enkele keren afgesloten om de rouwstoet en later terugkerende mensen te laten passeren.

De stoet gaat na de kerkdienst langs de kasteeltuin van Huize Almelo en vervolgens tegenover het kasteel linksaf in een kaarsrechte lijn over de Gravenallee naar het bos. De obstakels en de houten vangrails bij de fietspaden worden weggehaald om deze koers mogelijk te maken. 

Dit protocol is tientallen jaren geleden al notarieel vastgelegd toen de weg werd aangelegd. De laatste keer dat de singel werd afgesloten voor een grafelijke uitvaart was vrijdag 28 februari 1992 toen graaf Willem Constantijn van Rechteren Limpurg, vader van de thans overleden graaf Adolph, naar zijn laatste rustplaats werd gebracht.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.