Volledig scherm
© Thinkstock

'Bouwen op kleinere kavels in Bornerbroek toegestaan'

BORNERBROEK - Voor een herverkaveling van het oostelijk deel van de wijk Maatkampslanden in Bornerbroek hebben B en W het unanieme fiat van de gemeenteraad gekregen. Volgens B en W is er ook na de herverkaveling sprake van ruime opzet met kavels van 380 tot 650 vierkante meter. Bezwaren van buurtbewoners tegen het bouwen op kleinere kavels werd van de hand gewezen.

Het bestemmingsplan werd in 2006 vastgesteld en behelsde de bouw van 35 woningen, onder andere voor de huishoudens die moesten wijken voor de aanleg van het XL Businesspark ten noorden van de woonwijk. Voor deze huishoudens werden zes grote kavels gereserveerd, maar niet één huishouden maakt hier gebruik van.

Verdichting
Ook nadat de reservering er was afgehaald bleek er geen belangstelling voor de kavels. Daarop besloot het college van zes kavels tien te maken. Maar bewoners van de Maatkampslanden maakten bezwaar tegen deze verdichting. Volgens de bezwaarmakers zou daardoor onder andere de verkeersdruk in de wijk aanzienlijk toenemen en het landelijk profiel van de woonkavels verdwijnen door het verleggen van de bouwgrens. Het Almelose college legt de bezwaren nu naast zich neer.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.