In oktober was er nog een massaal protest van Soweco-medewerkers tegen de plannen de organisatie op te doeken.
Volledig scherm
PREMIUM
In oktober was er nog een massaal protest van Soweco-medewerkers tegen de plannen de organisatie op te doeken. © Bert Kamp


Doorbraak in slepende affaire rond Soweco; oplossing lijkt nabij

ALMELO – Een nieuwe stichting gaat de sociale werkvoorziening voor Almelo en omliggende gemeenten regelen. Als alternatief voor het huidige Soweco, dat begin volgend jaar wordt opgedoekt. Alle circa tweeduizend huidige werknemers kunnen aan de slag blijven, via de nieuwe organisatie.

Het betekent een doorbraak in een slepende affaire. Want bestuur van Soweco en raad van commissarissen (RvC) hebben overeenstemming bereikt over de uitgangspunten van het toekomstplan. Daarbij gaat het onder meer om de organisatievorm, de beoogde doelgroepen en de personele invulling. 

  1. De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen
    PREMIUM
    Column

    De Bende van Almelo wegwuiven is het domste wat gemeente kan doen

    ALMELO - De Bende van Almelo. De aankondiging van de gevreesde uitzending van BNN/VARA was al niet zo vleiend. De harde werkelijkheid van een uur televisie op primetime donderdagavond was conform de verwachtingen vernietigend. De belofte aan de kijkers van de eerste aflevering van het tv-programma Opstandelingen dat er een desastreus beeld zou worden geschetst van de bestuurscultuur in Almelo werd volledig ingelost. De reportage, waar qua journalistieke aanpak weinig op aan te merken valt, moet in het stadhuis tot nadenken stemmen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.