Volledig scherm
Ze zijn er vroeg bij in Almelo dit jaar... © PLUS Almelo


'Gouden reacties bij pepernotenverkoop in Almelo'

ALMELO - "Wie verkoopt er nou pepernoten bij 35 graden?", vraagt ondernemer Rob Brughuis van PLUS Almelo zich af. Het antwoord? Hijzelf. En goed ook. In de Almelose super liggen ze sinds vorige week. "De reactie van mensen is goud waard."

Deze krant schreef donderdag over de verkoop van kruidnoten in Nederland. Terwijl het buiten al wekenlang tropisch heet is, bleken ze in een aantal supermarkten al te liggen.

"Klanten van Plus en Albert Heijn moeten nog even geduld hebben. Daar zijn ze op z'n vroegst vanaf eind augustus te koop", schreven we. 

Gek doen

Dat klopt niet, meldt Rob Brughuis van de gelijknamige super onder het Heracles-stadion. "Sinds eind juli verkopen wij ze al. Ik koop ze extern in, bij een leverancier die ook koeken levert. Hij vroeg laatst: hoe sta jij tegenover kruidnoten? Ik antwoordde: laten we eens gek doen."

In een stelling vooraan de winkel liggen de kruidnoten deze vrijdag te stralen. Voor 1,79 euro krijg je 500 gram bakkers kruidnoten mee naar huis, lekker voor aan het zwembad of na de barbecue. 

Mopperen

Brughuis ziet klanten reageren op de stunt, positief én negatief. "De reacties zijn goud waard, haha. De een staat te glimlachen bij het schap, de ander loopt enorm te mopperen. Het doet in ieder geval iets, dat is goed als lokale ondernemer. Dan hebben de mensen het op een verjaardag toch weer over je."

De PLUS-baas kocht bijna 200 kilo kruidnoten in. "Ze zeggen dat het niet verkoopt, maar bij ons gaat het hartstikke goed. De eerste dag was ik al 25 zakken kwijt. Het is dus ook nog gewoon een beetje extra handel."

Volledig scherm
De pepernoten in de plus onder het stadion van Heracles Almelo © PLUS Almelo

Almelo e.o.