Loco-burgemeester Eugène van Mierlo markeert de vredesboom, de jongste generatie is erbij.
Volledig scherm
Loco-burgemeester Eugène van Mierlo markeert de vredesboom, de jongste generatie is erbij. © Emiel Muijderman


Vleugelnoot als eerbetoon aan Almelose verzetshelden

ALMELO - Het was een lang gekoesterde wens van de Ambassade van Vrede in Almelo: een zichtbaar symbool ter ere van stadgenoten die zich inzetten of hebben ingezet voor vrede en vrijheid. Donderdag werd die wens officieel ingewilligd met de onthulling van een herinneringsbordje bij de vredesboom in de Rumerslanden.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Vuurwerkwinkels in Twente huiverig voor inslaan voorraad: ‘Ben er vorig jaar voor 140.000 euro bij ingeschoten’
  PREMIUM

  Vuurwerk­win­kels in Twente huiverig voor inslaan voorraad: ‘Ben er vorig jaar voor 140.000 euro bij ingescho­ten’

  ALMELO/HENGELO - ‘We zijn aan het uitleveren geslagen’, klonk het eerder deze week bij leveranciers van vuurwerk. ‘Wij hoeven het nog niet’, reageren verkopers in Twente. Ze willen eerst weten of er een verbod komt of niet. Bang als ze zijn dat ze met de handel blijven zitten. En met de kosten. „Want zodra je de handel binnen hebt, moet jij betalen.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.