Loco-burgemeester Eugène van Mierlo markeert de vredesboom, de jongste generatie is erbij.
Volledig scherm
Loco-burgemeester Eugène van Mierlo markeert de vredesboom, de jongste generatie is erbij. © Emiel Muijderman


Vleugelnoot als eerbetoon aan Almelose verzetshelden

ALMELO - Het was een lang gekoesterde wens van de Ambassade van Vrede in Almelo: een zichtbaar symbool ter ere van stadgenoten die zich inzetten of hebben ingezet voor vrede en vrijheid. Donderdag werd die wens officieel ingewilligd met de onthulling van een herinneringsbordje bij de vredesboom in de Rumerslanden.

 1. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.
 2. Waarom een Surinaamse investeerder 58 panden in Almelo opkocht: ‘Ik ben een ondernemer en doe maar één ding: onroerend goed’
  PREMIUM

  Waarom een Surinaamse investeer­der 58 panden in Almelo opkocht: ‘Ik ben een ondernemer en doe maar één ding: onroerend goed’

  ALMELO - Tot twee jaar geleden was Widjai Sardjoe nog nooit in Almelo geweest. Tegenwoordig heeft hij er 58 huizen. Hij kocht ze als kratten bier in de aanbieding. Wonen in Almelo doet hij nog altijd niet, want hij regelt zijn zaken vanuit Suriname. Maar weet hij wel wie er allemaal in zijn Almelose pandjes zitten? „Nee, daar heb ik geen zicht op.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.