Volledig scherm
De brand bij Bolletje in Almelo zorgde voor veel schade. © GinoPress B.V.

Brand bij Bolletje in Almelo onder controle, drie brandweermensen bevangen door hitte

updateALMELO - De brand die zaterdagmiddag woedde in het fabriekspand van Bolletje in Almelo is onder controle. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. In de betreffende productiehal zijn zaterdagmiddag drie brandweermensen bevangen geraakt door de hitte.

Een ambulance moest ter plaatse komen om de brandweermensen te controleren. Een persvoorlichter laat weten dat het ‘gelukkig goed met ze gaat’. Het personeel kon de hal op tijd verlaten.

Knäckebröd

De brand is ontstaan in een dertig meter lange oven in een hal, waar Knäckebröd geproduceerd wordt. De oven is totaal verwoest, de productie kan ook niet worden hervat.

De brandweer schaalde zaterdag aan het einde van de middag op naar zeer grote brand in verband met de omvang van de hal en de temperatuur daarbinnen.

Hitte

“We waren bang dat de brand zou uitslaan naar het dak. Dat is niet gebeurd. Ook hebben we opgeschaald omdat we, vanwege de hitte, wilden rouleren met brandweermensen. Daarbinnen is het zo warm, dat je niet langdurig je werk kan doen”, zegt een woordvoerder, die laat weten dat de brand inmiddels ‘onder controle’ is.

Volledig scherm
© News United / Alwin Winkel

Almelo e.o.