Volledig scherm
Brand in Almelo © News United

Brandweer blust grote brand achter de Mezenstraat in Almelo

updateALMELO - Aan de Mezenstraat in Almelo is zaterdagavond een grote brand uitgebroken. De brandweer meldde op Twitter dat de situatie erg onoverzichtelijk is en dat er sprake is van veel rookontwikkeling. Inmiddels is de brand meester.

De brandweer ontving de melding dat er een boom in de fik stond, maar ter plaatse bleek de brand groter te zijn dan dat. Er werd door het eerste blusvoertuig daarom al snel opgeschaald naar grote brand. Struiken, bomen en een schuur zijn door het vuur verwoest. Een tweede schuur is door de brand beschadigd, maar kon wel behouden worden. 

Het vuur was  voor de brandweer moeilijk bereikbaar en bevond zich achter de woningen aan de Mezenstraat en de Rohofstraat. De politie had de omgeving afgezet om kijkers op afstand te houden. Omwonenden moesten binnen blijven in verband met flinke rookontwikkeling. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.