Richard Quick en de gemeente troffen elkaar vrijdag bij de Raad van State over de slepende kwestie rond het cateringbedrijf Broodje bij de Brug in Aadorp.
Volledig scherm
Richard Quick en de gemeente troffen elkaar vrijdag bij de Raad van State over de slepende kwestie rond het cateringbedrijf Broodje bij de Brug in Aadorp. © Lars Smook

‘Broodje bij de Brug in Aadorp had vergunning helemaal niet nodig’

DEN HAAG/ALMELO - De gemeente Almelo had helemaal geen vergunning mogen eisen van het cateringbedrijf Broodje bij de Brug in Aadorp van Richard Quick en zijn dochter Demy. Dit betoogde juridisch adviseur Marcel Middelkamp voor de Raad van State in Den Haag.

Quick sleepte vrijdag de gemeente Almelo opnieuw voor de Raad van State. Hij zegt dat zijn dochter onder druk van een opgelegde dwangsom een vergunning heeft moeten aanvragen die vervolgens is geweigerd door de gemeente. Daarom is het cateringbedrijf aan de Peppellaan dichtgegaan. 

Middelkamp heeft onlangs ontdekt dat het bestemmingsplan het cateringbedrijf gewoon toestaat. De gemeente had dan ook geen vergunning mogen eisen. Alle gevoerde rechtszaken zijn daarmee overbodig geweest. Broodje bij de Brug moet dan ook gewoon weer geopend worden, vindt Middelkamp. Het bedrijf zat in een gehuurde loods achter de eveneens gehuurde woning van de familie Quick.

Te veel gedoe

Op de rechtszitting in Den Haag was voor het eerst ook de eigenaar en verhuurder van de loods aanwezig, H. Obermeijer. Hij bracht een advocaat mee die gespecialiseerd is in huurrecht. „De huur van de loods waarin het cateringbedrijf heeft gezeten is opgezegd”, zei hij. Demy Quick kan met de rechtszaak bij de Raad van State dan ook niet bereiken wat ze wil, aldus Obermeijer. „We verhuren de loods nóóit meer aan Quick”, zegt de eigenaar. „Er is teveel gedoe geweest”. 

Quick vecht de opzegging van de huur aan bij de kantonrechter. In januari is er een rechtszaak over. Voor de Raad van State is de huurkwestie van belang. Als Quick niet meer de loods in mag is er geen procesbelang in de rechtszaak tegen de gemeente. Almelo heeft Quick overigens wel een schadevergoeding beloofd omdat in een eerder stadium informatie is gegeven die niet bleek te kloppen. Volgens Quick gaat het om 25.000 euro maar Dunhof zegt dat de schade eerst nog aannemelijk gemaakt moet worden. Uitspraak van de Raad van State volgt.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.