Volledig scherm
Burgemeester Jon Hermans

Burgemeester Almelo doet aangifte vanwege lekken uit gemeenteraad

ALMELO - Burgemeester Jon Hermans van Almelo gaat maandag aangifte doen van lekken uit de gemeenteraad. Dat na de geheime bijeenkomst van de raad afgelopen dinsdagavond, waarin werd gesproken over het nieuwe stadhuis.

Afgelopen donderdag meldde De Twentsche Courant Tubantia op basis van anonieme bronnen dat er tijdens die bijeenkomst is gesproken over de optie het stadhuis onder te brengen in het belastingkantoor in het Javacomplex.

Hermans meldde haar voornemen aangifte te doen afgelopen vrijdag aan de gemeenteraad. Ze was met die raad en het college op excursie naar Heerlen, om onder andere het voetbalstadion van Roda JC te bekijken. In de bus heeft ze de raadsleden verteld dat ze aangifte gaat doen, waarschijnlijk komende maandag.

  1. Is monteur H. uit Almelo het brein achter mega-hennepkwekerij?

    Is monteur H. uit Almelo het brein achter me­ga-hennepkwe­ke­rij?

    ALMELO/NIJVERDAL - Hij is niet bepaald een spraakwaterval. Soms is Ramon H. zelfs wat moeilijk te verstaan als hij op verzoek van de rechtbank, de officier van justitie tekst en uitleg geeft. Maar volgens het Openbaar Ministerie is de 41-jarige H. het brein achter de mega-hennepkwekerij die enkele jaren geleden in het pand van de voormalige Rabobank in Nijverdal werd aangetroffen. En daarvoor moet hij bloeden: justitie wil de Almeloër een half jaar achter de tralies. Het Openbaar Ministerie wil ook dat H. de criminele winst van 4,9 miljoen afstaat.

Almelo e.o.