Rellen op de tribune van Erve Asito, afgelopen zaterdagavond.
Volledig scherm
PREMIUM
Rellen op de tribune van Erve Asito, afgelopen zaterdagavond. © ANP

Burgemeester Almelo over supportersgeweld: clubs moeten streng optreden

ALMELO - Van een groot aantal relschoppers afgelopen zaterdag bij de wedstrijd Heracles-Ajax is bekend wie het zijn. De voetbalclubs moeten streng tegen hen optreden, vindt burgemeester Arjen Gerritsen van Almelo. „Afschuwelijk dat dit gebeurt.”

 1. LTO wil dat overheid bezoek kinderen aan boeren stimuleert: ‘Laat ze zelf beslissen wat ze willen eten, ook als dat vegetarisch is’
  Video

  LTO wil dat overheid bezoek kinderen aan boeren stimuleert: ‘Laat ze zelf beslissen wat ze willen eten, ook als dat vegeta­risch is’

  ENSCHEDE - Steeds minder kinderen komen van de boerderij. Daardoor weten zij niet goed waar voedsel vandaan komt. Laat kinderen kennismaken met de voedselproductie en stuur ze tijdens hun schoolperiode naar de boer. Die oproep doet belangenclub LTO Noord. Die wil dat de provincies Overijssel en Gelderland meer gaat doen om die bezoeken te stimuleren, zodat kinderen zélf keuzes leren maken over eten.
 2. Dankzij het huifbed krijgt Raymond in Almelo een massage van de paarden
  PREMIUM
  ons dna

  Dankzij het huifbed krijgt Raymond in Almelo een massage van de paarden

  „Ze genieten er allemaal van”, zegt Dini Jurg. Ook de fjordenpaarden Bassie en Flurk lijken het best te vinden. Soms wel twintig keer per week krijgen ze een huifbed op hun rug en lopen ze daar rondjes mee. In het bed een lichamelijk en/of geestelijk beperkte cliënt, die als het ware liggend paardjerijdt. Dat is plezierig, het ontspant, op alle mogelijke manieren. „Ze krijgen een massage van de paarden.”

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.