Volledig scherm
Jon Hermans neemt afscheid met een stadsmaaltijd die lijkt op de maaltijd die geserveerd werd tijdens de stadsmusical Van Katoen en Nu © Lenneke Lingmont

Burgemeester Hermans neemt afscheid van Almelo met stadsmaaltijd

ALMELO - Jon Hermans neemt op 24 september afscheid als burgemeester van Almelo. Dat doet zij eerst tijdens een speciale raadsvergadering in het stadhuis met genodigden. Vervolgens wil ze het liefst met zoveel mogelijk Almeloërs aan tafel tijdens een stadsmaaltijd op het Indiëterrein om veel van hen nog even persoonlijk te kunnen spreken. Er is plek aan tafel voor duizend Almeloërs.

Maandag hebben genodigden al een uitnodiging ontvangen, vanaf volgende week kan iedereen die dat wil een kaartje bemachtigen voor de maaltijd. Het is een eenvoudige maaltijd, die lijkt op het diner dat geserveerd werd tijdens de stadsmusical Van Katoen en Nu, ook op het Indiëterrein.

Waar veel vertrekkende burgemeesters afscheid nemen met een receptie, doet Hermans dat dus op heel andere wijze. Het was haar eigen wens om dit op deze manier te doen, vertelt haar woordvoerder. „Ze heeft hier zelf inspraak in gehad. Op een receptie komen vaak ook veel mensen, dit is wat laagdrempeliger.” De gemeente heeft een aantal organisaties zoals muziekverenigingen en muzikanten gevraagd optredens te verzorgen tijdens de maaltijd.

Jon Hermans is ruim 6,5 jaar burgemeester van Almelo geweest. Haar termijn liep afgelopen december af, maar ze wilde aanblijven tot haar opvolger benoemd was. Arjan Gerritsen wordt de nieuwe burgemeester van Almelo. Hij wordt vlak voor of vlak na het afscheid van Hermans op 24 september benoemd.

Almelo e.o.