Volledig scherm
© Annina Romita

Burgemeester Hermans van Almelo steunt FC Twente niet

ALMELO - Burgemeester Jon Hermans van Almelo ontbrak donderdag bij de ondertekenaars van de FC Twente-advertentie in de Telegraaf. Niet omdat ze te laat was, zoals de burgemeesters Anneke Raven van Hellendoorn en Mervyn Stegers van Tubbergen. Ze tekende de sympathiebetuiging voor FC Twente bewust niet.

„Ik erken het belang van FC Twente voor de stad Enschede en voor de regio. Maar ik ben toch in de eerste plaats burgemeester van Almelo. En dat is toch de stad van Heracles”, zegt Hermans. Zij presenteert zich doorgaans als de burgemeester die juist de Twentse samenwerking predikt en wars is van de onderbuikgevoelens die nog wel eens opspelen tussen de steden. Maar in dit geval maakte ze dus een andere keus.

Sentimenten en emoties
Anders in ieder geval, dan de andere burgemeesters in deze regio. „Maar zij zijn dan ook geen burgemeester van Almelo”, reageert Hermans. „Ik ken de sentimenten en emoties die bij de Heracles-organisatie leven en vooral ook bij de supporters in de stad. Ja, ik heb een bijna emotionele afweging gemaakt om deze advertentie niet te onderschrijven.”

Waren haar collega’s Raven en Stegers op tijd geweest, dan hadden ze de advertentie zeker ondertekend, zo laten ze weten.

Almelo e.o.