Rudi Terwingen (links), Sandra Spanjer en Erik Dierink houden samen met Sofia Castillo (niet op de foto) Pink-Drink. "feest, waar je bij wijze van spreken je moeder nog mee naar toe kunt nemen."
Volledig scherm
Rudi Terwingen (links), Sandra Spanjer en Erik Dierink houden samen met Sofia Castillo (niet op de foto) Pink-Drink. "feest, waar je bij wijze van spreken je moeder nog mee naar toe kunt nemen." © Annina Romita

Businesslounge Heracles kleurt roze voor feest Pink-Drink

Almelo - Dragqueens, doorbitches en oesters: Pink-Drink moet een flamboyant roze feest in Heracles' businesslounge worden. Maar ook voor hetero's. "Het draait om acceptatie."

Het moet uitgroeien tot Sensation White-achtige proporties, en in ieder geval het grootste indoor dance-event van de regio worden. Maar voor Almelose begrippen is Pink-Drink nu al uniek. Het roze van Amsterdam komt voor even naar Almelo. "Maar het is niet alleen voor homo's en lesbiennes. Ook voor hetero's", benadrukt Erik Dierink.

Extravagant op z'n Twents

De businesslounge van Heracles, normaal het domein van voetballiefhebbers en de Almelose upperclass, kleurt zaterdag 21 oktober roze, in een stijl zoals we dat alleen in steden als Amsterdam gewend zijn bij gay-events: extravagant en flamboyant, maar dan wel keurig binnen de Twentse grenzen van fatsoen. "Gewoon een positief feest, waar je bij wijze van spreken je moeder nog mee naar toe kunt nemen."

Feest voor iedereen

Het ontbrak in Almelo vooralsnog aan een roze feest. Zodoende pakte Dierink, samen met zijn echtgenoot Rudi Terwingen en het bevriende lesbische stel Sandra Spanjer en Sofia Castillo, de handschoen op. Aanvankelijk doelde Dierink op een feest voor homo's en lesbiennes, maar dat liet hij al snel varen. "Het moet een feest voor iedereen worden, waarbij het vooral draait om acceptatie, openstaan voor elkaar."

De kaarten zijn inmiddels in de voorverkoop. Voor de eerste editie hoopt de organisatie op 300 bezoekers, maar voor de toekomst zijn er grote plannen. "Ons doel is dat het over een jaar of vijf een Sensation White-achtig feest is. Dat moet kunnen."

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.