Volledig scherm
Heraclesfans tijdens het thuisduel tegen Arouca. © Lars Smook

Busreizende fans Heracles in comfort naar Portugal

ALMELO - 58 enthousiaste supporters, een bus, een bestemming. Woensdagochtend om 8.30 uur vertrekt de Oad-bus vanaf het Polman stadion met Heracles-supporters naar Portugal voor de uitwedstrijd Arouca - Heracles.

Oad koos - nadat zich vorige week meer supporters meldden - voor een dubbeldekker. De passagiers staat een fraaie verrassing te wachten bij binnenkomst van de bus: „We hebben er stoelen uitgehaald zodat het comfort vergroot wordt”, aldus Geert Weijers van de reisorganisatie. Volgens hem hebben de passagiers op die manier meer beenruimte. „Het is normaal ook comfortabel, maar nu extra.”

De bus die aanvankelijk om 10.00 uur zou vertrekken gaat nu eerder, namelijk om 8.30 uur. „We willen zeker weten dat we op tijd komen, omdat de wedstrijd eerder begint, om 18.00 uur Portugese tijd.” De bus wordt beurtelings bestuurd door twee chauffeurs. In het Franse Bordeaux staan twee ‘verse’ chauffeurs klaar die daar al een dag eerder waren en verder rijden. Op die manier wordt geen tijd verspild. De bus rijdt een uur na afloop van de wedstrijd terug naar Almelo.

Almelo e.o.