Volledig scherm
© Lars Smook

Cathy en Roland uit Almelo doen mee met Expeditie Noordkaap

ALMELO - Achtduizend kilometer afleggen in acht dagen. Met als bestemming het noordelijkste puntje van Europa. Almeloërs Cathy en Roland Hemmer doen mee met Expeditie Noordkaap.

Ze zien op tegen de vele uren in de auto, vooral als het al vroeg op de middag donker wordt en de sneeuw met bakken uit de lucht komt. Maar Cathy en Roland Hemmer kijken vooral uit naar een mooi avontuur. Zondag 29 januari vertrekken ze vanuit Lichtenvoorde naar de Noordkaap. Om een week later en 8.000 kilometer in de auto verder weer terug te keren.

Voedselbank
Het Almelose echtpaar doet mee aan Expeditie Noordkaap om geld in te zamelen voor de Voedselbank. Ze hebben 9.000 euro nodig om de vriescel te kunnen kopen die de Voedselbank zo hard nodig heeft. „Als we zoveel geld ophalen zijn we dolblij.”

Avontuur
Het goede doel en zin in een avontuur kwamen vorig jaar bij elkaar. Cathy en Roland Hemmer hoorden over Expeditie Noordkaap, ongeveer een week voor de vorige editie begon. „We zijn de deelnemers via internet gaan volgen en waren gelijk enthousiast”, vertelt Cathy Hemmer. „We houden van avontuur en hebben geen hekel aan autorijden.” Zij is bovendien bestuurslid van de Voedselbank Almelo en weet daardoor dat er dringend behoefte is aan een nieuwe vriescel. „Dat geeft ons een mooi doel om voor te rijden.”

-25 graden
De afgelopen maanden werd het avontuur steeds concreter. Ze gaan de achtduizend kilometer afleggen met hun eigen Volkswagen busje. „Dat is gewoon onze auto”, vertellen Roland en Cathy. „We hebben een gezin met vier kinderen, dus kochten we tien jaar geleden deze bus. Hij is ruim en comfortabel en doet het nog heel goed.” Om de bus voor te bereiden op de winterse omstandigheden komen er onder andere nieuwe winterbanden onder. En er gaat warme kleding mee, want het kan wel -25 graden worden."

Almelo e.o.