Volledig scherm
Dorpsraadvoorzitter Jan Bartels vlakbij zijn huis, waar de randweg kan komen. © Annina Romita

CDA en VVD Almelo zien niets in Bornse randweg door Tusveld

BORNERBROEK/ZENDEREN - Als het aan het Almelose CDA en de VVD ligt, komt de nieuwe randweg tussen Zenderen en Borne niet door Tusveld. 

Een van de scenario’s is dat de weg over een deel van de buurtschap bij Bornerbroek loopt. Bewoners zitten daar niet op te wachten, omdat de nieuwe weg een natuurgebied doorkruist. Voorzitter Jan Bartels van de Bornerbroekse dorpsraad liet zich in december kritisch uit over de plannen. Volgens Bartels is het beter om de randweg langs het spoor aan te leggen. Die optie zou ook goedkoper zijn. 

De twee fracties sluiten zich aan bij die woorden. Volgens het CDA en de VVD gaat het om kwetsbare en historische natuur. Wethouder Arjen Maathuis gaf in december al aan zich op dit moment geen zorgen te maken, omdat er meerdere opties op tafel liggen. Tusveld is slechts één van die mogelijkheden. Bovendien moet de provincie de randweg bekostigen, omdat Borne er zelf geen geld voor heeft. Als Overijssel niet betaalt, gaat de aanleg niet door. 

De partijen noemen de reactie van Maathuis geruststellend, maar hopen dat het Almelose college zich alsnog duidelijk uitspreekt voor een andere variant . Vandaar dat de VVD en het CDA daarover nu vragen stellen aan het college. De nieuwe randweg is vooral een vurige wens van het dorp Zenderen. Inwoners zijn de huidige weg die dwars door het dorpshart loopt zat.

Almelo e.o.