Volledig scherm
"We hebben geen idee wie zoiets doet", aldus Marcel Zielman, fractievoorzitter van het CDA. © Emiel Muijderman

CDA in Almelo kijkt ogen uit bij ophalen spandoeken: vier stuks zoek

ALMELO - Vier groene spandoeken met daarop een nieuwjaarswens. Daar zijn ze bij het CDA in Almelo naar op zoek sinds donderdag. Negen doeken hingen ze in totaal op vlak voor de kerstdagen. Vier zijn door onbekenden meegenomen. Vermoedelijk in de nacht van woensdag op donderdag.

„We hebben bij de gemeente netjes een vergunning aangevraagd voor het ophangen van de doeken. Eerder deden we het met behulp van billboards. We hebben geen idee wie zoiets doet”, aldus Marcel Zielman, fractievoorzitter van het CDA. Op de doeken staat de tekst: ‘CDA Almelo wenst u en jou gezellig feestdagen en een gelukkig nieuw jaar.’ Vermoedelijk hebben de dieven er een hele kluif aan gehad, aangezien de doeken met tie-rips aan informatieborden gemaakt waren.

Ludieke actie
„In eerste instantie geven we de daders de kans de doeken anoniem terug te brengen. Het kan natuurlijk om een ludieke actie gaan. We gaan niet direct uit van het slechtste scenario. Als ze niet terugkomen stappen we mogelijk naar de politie”, aldus Zielman.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA reageerde via Twitter op het voorval: „Kennelijk wil iemand dat CDA niet zichtbaar is in Twente.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.