Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Celstraf Almeloër na vechtpartij bij Heracles

ALMELO - Als een ‘dolle stier’ stormde 33-jarige Almeloër K. het veld op na een wedstrijd van Heracles. Om vervolgens plaatsgenoot M. te mishandelen. Deze maandagochtend moet hij zich voor de politierechter verantwoorden. K. komt niet opdagen en wordt bij verstek veroordeeld; drie weken gevangenisstraf, onvoorwaardelijk.

De mishandeling heeft plaats op 13 februari, na de wedstrijd Heracles-AZ (3-6). Zoals gebruikelijk bij thuisduels leven na de wedstrijd voetballende kinderen zich uit op het kunstgras. Daarbij ontstaat ruzie tussen tussen de tienjarige zoons van K. en M. Laatstgenoemde corrigeert de jongens door ze aan te spreken en vast te pakken. Even later komt K. als ‘een dolle’ het veld oprennen, schetst rechter B.T.C. Jordaans. Hij slaat M. in het gezicht en geeft hem een ‘knietje’. Terwijl M. wegrent krijgt hij schoppen.

K. wordt later aangehouden en bekent de mishandeling, geeft politierechter Jordaans aan.''Hij zei: het knopje ging bij mij om. Ik sloeg en schopte waar ik hem raken kon.'' K. Heeft erkent dat hij 'licht ontvlambaar'was. Hij had 2,5 liter bier gedronken en een jointje gerookt.

Almelo e.o.