Volledig scherm
Fietsvierdaagse. © Vincent Jannink

Cliënten InteraktContour doen voor eerst mee aan Fiets4daagse

ALMELO - De stichting Almelo Events is een samenwerking aan gegaan met InteraktContour en ZorgAccent. Dat heeft er toe geleid dat vijftien cliënten van InteraktContour komende week meedoen aan de Twentse Fiets4daagse.

Het gaat om mensen met niet-aangeboren hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Voor hen zijn aangepaste routes samengesteld, waardoor zij met met hun duofietsen en driewielers zonder problemen hun kilometers kunnen maken.

De Twentse Fiets4daagse is toe aan de 64e editie, daarmee één van de oudste meerdaagse fietstochten in ons land. De helft van de deelnemers komt gewoontegetrouw uit Almelo, de andere helft uit de rest van ons land. Er worden 1.200 fietsers verwacht, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Afgelopen zomer was het aantal vanwege het slechte weer aanzienlijk lager.

De eerste fietsdag is dinsdag. Er kan gekozen worden uit routes over 30, 45 en 65 kilometer. Het is daarbij mogelijk om slechts één dag mee te doen, of twee en bovendien kan per dag een andere afstand worden gereden.

Deelnemers kunnen zich komende maandag en dinsdagmorgen inschrijven. De voorinschrijving kan via het VVV-kantoor in de bibliotheek aan Het Baken. Het vertrek is iedere dag vanaf uitgaansgelegenheid Preston Palace aan de Laan van Iserlohn tussen 8.30 en 12.00 uur. De deelnemers worden voor 18.00 uur terug verwacht.

De route gaat dinsdag richting Delden, Bentelo en Zenderen. Op woensdag naar Wierden, Rijssen en Markelo en op donderdag richting Albergen, Tubbergen en Ootmarsum. Op de slotdag fietsen de deelnemers aan de Twentse Fiets4daagse richting Hertme, Saasveld en Oldenzaal.

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.