Volledig scherm
© Getty Images

Consumentenbond buigt zich over Cogas-klachten

ALMELO - De Consumentenbond mengt zich nu ook in de discussie over de verplichte overstap van Cogas-klanten.

De bond vindt de actie van Cogas bijzonder klantonvriendelijk en wijst er bovendien op dat Caiway slecht scoort op klanttevredenheid: het bedrijf kwam als laagste uit de test van de bond.

Aandeelhouders
De Consumentenbond roept netbeheerder Cogas en zijn aandeelhouders op hun beleid te wijzigen: er zouden meer aanbieders op de kabel toegelaten moeten worden zodat de consumenten kunnen kiezen. Dat is tot nu toe in Nederland nergens het geval: op de coax-kabel is altijd maar één provider actief. Er kunnen technisch gezien wel meerdere aanbieders op de kabel maar dat vergt aanpassingen en dus investeringen van de netwerkbeheerders. En omdat die volgens landelijke en Europese regelgeving niet verplicht zijn voelen die niets voor investeringen die hen alleen maar concurrentie bezorgen.

Strijd
De strijd over meer keuze op de kabel heeft een aantal jaren geleden in volle hevigheid gewoed. Het was toen uitgerekend Ziggo, samen met de aanstaande fusiepartner UPC, die de concurrentie op de kabel tegenhielden. Ziggo en UPC hebben namelijk in grote delen van Nederland het kabelnetwerk in handen en zijn in die delen ook de enige provider.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Almelo e.o.