Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Think Stock photos

Coronavirus duikt op in verpleeghuis Het Meulenbelt in Almelo

ALMELO - Een bewoner van woonzorgcentrum Het Meulenbelt is besmet geraakt met het coronavirus. De verpleeghuisbewoner van de afdeling Herinckhave Rood werd volgens zorgorganisatie TMZ woensdag positief getest op het virus. 

De bewoner is tot nu toe niet ernstig ziek. Hij vertoont milde klachten. Die klachten waren wel aanleiding genoeg voor het verplegend personeel om over te gaan tot een test. 

Nog iemand met klachten

De kans is aanwezig dat de patiënt ook anderen heeft aangestoken in Het Meulenbelt. Een mede-bewoner wordt nu ook getest, omdat die persoon last had van dezelfde (milde) klachten. Verder heeft niemand last van symptomen, laat TMZ weten. 

De besmette bewoner wordt sinds de eerste klachten de kop opstaken, volgens het protocol verzorgd. Dat wil zeggen dat de verpleeghuisbewoner in het eigen appartement in isolatie is geplaatst. Alleen een vaste groep zorgmedewerkers en artsen mogen de patiënt, in beschermende kleding, bezoeken. 

Klachten niet erger

Die maatregelen blijven gelden tot de bewoner 24 uur aaneengesloten klachtenvrij is. Volgens TMZ maakt de persoon in kwestie het momenteel goed en zijn de klachten niet verergerd. 

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.