Cottwich Almelo Regatta rekent op 200 roeiers

ALMELO - Voor de Cottwich Almelo Regatta van komende zondag in het Twentekanaal hebben zich bijna 200 roeiers opgegeven. Zij komen uit alle delen van het land. 

Volledig scherm
Roeiers in actie tijdens een eerdere editie van de Cottwich Almelo Regatta. © Wouter Borre

De regatta is een achtervolgingsrace: om de 15 seconden vertrekt een boot. Inschrijven voor de regatta kan nog tot en met donderdag 13 september 18.00 uur. Daarna worden de deelnemers ingedeeld. 

De starttijden zijn om 12.30 en 14.30 uur bij de zwaaikom Bornerbroeksebrug, waarna de deelnemers roeien naar het eindpunt bij Amycus, Het Wendelgoor. De winnaar is degene met de snelste tijd over vijf kilometer. De prijsuitreiking is 16.00 uur.

De regatta wordt voor de 23e keer gehouden. Het is een landelijke roeiwedstrijd die onder de vlag van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) valt.

  1. Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed
    PREMIUM
    COLUMN

    Als wij Almeloërs er een selfie mee willen maken, is het goed

    Het meest indrukwekkende kunstwerk dat ik in New York heb gezien, is het grote vierkante National September 11 Memorial om de ellende van 9/11 te herdenken. In Rio hoop ik nog ooit het gigantische Christus de Verlosser beeld in het echt te mogen zien. Dichterbij huis kennen we in ons land De Dam, waar dagelijks drommen toeristen samenklonteren voor selfies. Hipper zijn de letters ‘I Amsterdam’, die overigens onlangs in opspraak kwamen omdat een gemeenteraadslid in onze hoofdstad vond dat dit symbool voor massatoerisme verwijderd moest worden.

Almelo e.o.