Volledig scherm
Terwijl Frank Everink het tafereel van commentaar voorziet, beent Jeroen Moormann vakkundig een hertenbout uit. foto Lenneke Lingmont

Culinaire roadshow Almelo

ALMELO - Zo'n 350 professionele koks en vaklui uit aanverwante beroepen zijn dezer dagen te gast in Almelo om inspiratie op te doen. De culinaire roadshow is een initiatief van het Almelose bedrijf Rational., dat daarmee een andere betekenis geeft aan het begrip horecavakbeurs.

Een deel van het bedrijfspand van het tachtig personeelsleden tellende Rational is ingericht als markt, waar diverse regionale en landelijke horeca- en aanverwante bedrijven laten zien wat ze in huis hebben. Verder zijn er diverse demonstraties, zoals het uitbenen van een hertenbout en het vakkundig fileren van een snoekbaars. Volgens Frank Everink, kooktechnisch adviseur bij Rational, leverancier van profesionele keukenapparatuur is de roadshow vooral bedoeld om ondernemers in de branche de gelegenheid te bieden elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. "We staan ook altijd op de horecava in Amsterdam, maar dat is zo massaal dat je bijna geen tijd hebt om rustig met collega's te praten. Daarom hebben we dit opgezet."

Almelo e.o.