Menno Dimitri Ouderkerk
Volledig scherm
PREMIUM
Menno Dimitri Ouderkerk © Hans Brok

Culturele samenwerking met Münster: Almelo kijkt tv über die Grenze

ALMELO - Het moet de aftrap worden voor een mooie culturele samenwerking tussen Almelo en Münster. Op 10 november komen in de Kolkschool enkele tientallen Duitse en Nederlandse kunstenaars en muzikanten bij elkaar voor een tv-project. Met livepubliek.

 1. Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg
  PREMIUM

  Een plaag in Twente: accu’s van e-bikes worden massaal gestolen, 5 seconden is genoeg

  ALMELO - Twentse eigenaren van elektrische fietsen zijn gewaarschuwd: dieven maken op grote schaal jacht op accu’s van e-bikes. En het lukt ze om de batterijen in een split second te verwijderen. Soms met een loper, vaak met geweld. Volgens de politie is het aan de orde van de dag in de hele regio, en vooral in de binnensteden van Almelo, Hengelo en Enschede. Fietseigenaren zitten met de brokken, fietsenmakers maken overuren om de schade te herstellen.
 2. Groeiende armoede en torenhoge energielasten: dit bedrijf in Almelo doet er alles aan om problemen te voorkomen
  PREMIUM

  Groeiende armoede en torenhoge energielas­ten: dit bedrijf in Almelo doet er alles aan om problemen te voorkomen

  ALMELO - Tien jaar na de oprichting van MinusPlus groeit de Almelose schuldhulpverlener uit z’n jas. Het adviesbureau wil dit jaar een kantoor in Enschede openen. Aanleiding: steeds meer financiële ellende achter de voordeuren. „Jullie hebben werk zat, zeggen ze dan. Maar de echte waarheid is dat we met zijn allen in dit land een heel groot probleem hebben.”

In samenwerking met indebuurt Almelo