Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Alex Mulder

Daling bijstand stokt in Almelo, nog altijd ruim 2657 uitkeringen

ALMELO - Vorig jaar is het aantal bijstandsuitkeringen in Almelo met 150 teruggedrongen. Daarmee boekte de nieuwe coalitie een aardig succesje. Maar de afgelopen maanden stagneert de daling. Dat blijkt uit cijfers van de gemeente.

‘Almelo kent een hoge en hardnekkige werkloosheid, met relatief veel mensen in de bijstand’, schetst het college van burgemeester en wethouders in haar plannen. Begin dit jaar telde Almelo 2708 bijstandgerechtigden. Vorige maand stond de teller op 2657. In 2022 moet dat aantal gedaald zijn naar 2200, volgens de stevige ambitie van het college. ‘Meer Almeloërs aan het werk’, luidt het motto, van de huidige coalitie van CDA, VVD, LAS en ChristenUnie.

  1. Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtoffers terugbetalen

    Verdachte oplichter Henk B. uit Almelo wil slachtof­fers terugbeta­len

    ALMELO - De van oplichting verdachte Almeloër Henk B. wil zijn slachtoffers gaan terugbetalen. Voor de rechter verklaarde hij dat hij inmiddels een spaarpotje heeft waaruit hij dat ‘serieus’ kan gaan doen. Hij vertelde tegenwoordig bij het kringloopbedrijf Wawollie in zijn woonplaats te werken, zelf van het minimale probeert rond te komen, waardoor hij overhoudt om het straks met de gedupeerden goed te maken. “Zelfs als ik word vrijgesproken".

Almelo e.o.