Volledig scherm
De dansparen uit Almelo © eigen foto

Dansparen uit Almelo schitteren op Vrijthof met André Rieu

ALMELO/MAASTRICHT - Vijf dansparen van de Almelose dansschool Innerall schitterden de afgelopen twee weekeinden op het Vrijthof in Maastricht, tijdens concerten van André Rieu. Ruim 13.000 toeschouwers konden hen live bewonderen.


Een overweldigende belevenis, dat durft danser Gerrit Beunk wel te stellen. „Echt hartstikke mooi om zoiets te doen, met een groot orkest er bij. Voor ons was het de eerste keer dat we voor zoveel mensen mochten dansen.”

Trainen
In maart kreeg Innerall het verzoek dansparen te leveren voor de show van André Rieu. Dat werden Bertus Havenman en Pauline ten Dam, Gerrit en Roelie Beunk, Djoeke ter Horst en Thomas Verwijlen, Vivien van der Bliek en Danny Koobs en Dominique Lucassen en Folmer Spannenburg. Na een flink aantal trainingen in Almelo volgden in juni twee trainingsweekenden in Genk, samen met 146 andere dansparen.

Am schönen blauen Donau
150 koppels in totaal dus, en dat had een reden, vertelt Gerrit Beunk. „Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Johann Strauss ‘Am schönen blauen Donau’ schreef. André Rieu wilde dit vieren door 150 dansparen uit te nodigen om te komen dansen.”

De koppels, wedstrijdparen van hoog niveau, dansten onder meer de Weense wals door de gangpaden op het Vrijthof, zwierden op ‘Am schönen blauen Donau’ en liepen aan het einde van de shows de polonaise met het publiek.

De Almelose paren zijn gevraagd ook mee te dansen tijdens Nieuwjaarsconcerten op 7 en 8 januari in Amsterdam en Brussel.

Almelo e.o.