Volledig scherm
Minke (15) en Armaty (14) dansen vrijdagavond de halve finale van Superkids © RTL

Danstalenten uit Twente grijpen naast finaleticket in Superkids

ALMELO - De danstalenten Minke Geurkink (15) en Armaty Leus (14) zijn niet door naar de finale van talentenjacht Superkids. Het duo uit Almelo en Harbrinkhoek kreeg 165 punten en dat was niet genoeg voor een plek bij de beste vier acts.

De tieners dansten op een remix van het nummer 'Hello' van zangeres Adele. Minke en Armaty kregen na alle lof bij een vorig optreden dit keer lichte kritiek van de vakjury, bestaande uit Carlo Boszhard, Tijl Beckand, Angela Schijf en Dinand Woesthoff. Die gaf hen 80 punten, daar waar het publiek 85 punten over had voor het optreden. Dat betekende een totaal van 165 punten, waar een maximum van 200 mogelijk was.

Niet genoeg
Armaty gaf na afloop van het optreden aan presentatrice Wendy van Dijk al aan dat hij lichte twijfels had over de uitvoering van hem en zijn danspartner. Zijn gevoel werd bevestigd door de jury. ,,Jammer, ik zag jullie worstelen", zei Boszhard. ,,Het was instabiel en dat is jammer, want ik weet dat jullie het kunnen", voegde Schijf daar aan toe. Beckand wierp tegen dat hij vond dat het optreden de perfectie benaderde.

Uiteindelijk was het niet genoeg voor een finaleplaats.

Almelo e.o.