Volledig scherm
© Thinkstock

Datalek Almelo: gegevens van zeker 282 mensen opgehaald

ALMELO – Bij het datalek in Almelo zijn de persoonsgegevens gelekt van in ieder geval 282 mensen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De betrokkenen zijn op de hoogte gebracht. Dat is gebeurd met een brief, die in samenwerking met Wierden, Tubbergen, Dinkelland en Twenterand is verstuurd.

Uit het onderzoek dat nog loopt is naar voren gekomen dat de persoonsgegevens van 282 personen zijn opgehaald via een plug-in op één computer van één medewerker. Deze plug-in was actief in de periode van 2 mei tot 9 september 2016. De gelekte gegevens bestaan uit het burgerservicenummer (BSN) van de betrokkenen, al dan niet in combinatie met naam en/of de geboortedatum en/of het kenteken van hun auto.

Risico
Dit betekent dat er een risico bestaat op misbruik. Hoe groot het risico daadwerkelijk is voor deze personen, is volgens de gemeente moeilijk aan te geven. De 282 personen zijn in twee groepen onder te verdelen. De eerste groep betreft mensen die in deze periode een aanvraag hebben gedaan voor een bijstandsuitkering of een uitkering hebben ontvangen. De tweede groep betreft personen van wie de gegevens zijn opgevraagd bij het onderzoek naar het recht op een bijstandsuitkering van een inwoner uit de gemeente Almelo.

Almelo e.o.