Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Datalek Almelo: gegevens van zeker 282 mensen opgehaald

ALMELO – Bij het datalek in Almelo zijn de persoonsgegevens gelekt van in ieder geval 282 mensen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad. De betrokkenen zijn op de hoogte gebracht. Dat is gebeurd met een brief, die in samenwerking met Wierden, Tubbergen, Dinkelland en Twenterand is verstuurd.

 1. Afsplitsende raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’
  PREMIUM
  geluiden van de straat/video

  Afsplitsen­de raadsleden laten vertrouwen in de politiek kelderen in Twente: ‘Stemmen heeft geen zin meer’

  Stoelendans in de gemeenteraad. In de helft van de gemeenten waar Tubantia verschijnt zijn de afgelopen raadsperiode één of meer raadsleden vertrokken bij hun partij om een eigen fractie te beginnen of zich bij een andere partij aan te sluiten, blijkt uit analyse van deze krant. Maar is dat eigenlijk wel eerlijk? Als je voor een partij in de raad komt, mag je dan je zetel meenemen meenemen naar de concurrent of is dat stelen? Tubantia peilt de stemming in de Almelose binnenstad.
 2. Lies krijgt hulp van rechter in haar strijd tegen dwangarbeid in Almelo: ‘Ze pakken je identiteit af’
  PREMIUM

  Lies krijgt hulp van rechter in haar strijd tegen dwangar­beid in Almelo: ‘Ze pakken je identiteit af’

  ALMELO - Is de dwangarbeid bij de Goede Herder in onder andere Almelo verjaard? En kloppen de slachtoffers wel aan bij de juiste kerkinstanties? Over die prangende vragen hebben de 19 vrouwen die strijden voor genoegdoening een eerste succesje geboekt bij de rechter. De twee ontkennende kerkgenootschappen moeten diverse documenten aan de vrouwen geven, zodat zij hun claim kunnen onderbouwen.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.