Volledig scherm
PREMIUM
Peter Egbers. © Lars Smook

De avond dat André Hazes junior niet weg was te slaan uit Almelo

Achter de toogALMELO - Elk café heeft gasten die tegen sluitingstijd niet zijn weg te slaan. In Almelo staat een kroeg waar zelfs Bekende Nederlanders de deur uit moeten worden gewerkt. Deze week publiceren we elke werkdag de bargeheimen van een barman- of vrouw in Almelo. In aflevering 4: Peter Egbers, manager van Bier & Wijnlokaal ’t Hookhoes aan de Grotestraat.

Volledig scherm
Peter Egbers achter de toog. © Lars Smook

„Regelmatig treden hier artiesten op”, vertelt Egbers. „Zo zong Frans Bauer een tijdje terug op een ondernemersfeestje. Een zaal verder, in de Loods, vierde een vrouw haar 60ste verjaardag. Haar dochter vertelde dat de jarige een enorme fan was van Frans Bauer. Dus ik naar Frans en ik vroeg hem of hij de jarige dame even een hand wilde geven. Bauer is een sympathieke gast en pakte gelijk zijn microfoon om een paar nummers voor die vrouw te zingen. Zij had de dag van haar leven.”

Hij vervolgt: „André Hazes junior net zo. Hij was niet weg te slaan. Zijn manager kwam bijna wanhopig naar me toe, omdat André ergens anders moest zingen. Ik heb hem toen maar gevraagd of het niet een keer mooi geweest was. Anders had hij hier nu nog gezeten.” 

Almelo e.o.