Koopmans Bakkerij is in de prijzen gevallen bij de speculaaswedstrijd van beko
Volledig scherm
Koopmans Bakkerij is in de prijzen gevallen bij de speculaaswedstrijd van beko © Beko Bakkerij Techniek

De beste speculaas komt uit Almelo en Tubbergen

ALMELO/TUBBERGEN - Koopmans Bakkerij met winkels in Almelo en Tubbergen heeft de speculaaskeuring van Beko Bakkerij Techniek gewonnen. Daarmee is de Twentse bakker gekozen tot beste speculaasspecialist van Overijssel.

 1. Deze boeren gaan leven van de wind: akkoord met Pure Energie over windmolens langs de Oude Buurserdijk
  PREMIUM

  Deze boeren gaan leven van de wind: akkoord met Pure Energie over windmolens langs de Oude Buurser­dijk

  Windmolens: ze leveren duurzame energie, maar zorgen ook voor hoofdbrekens. Overal in Twente wordt geheimzinnig gedaan over de plekken waar deze reuzen van 240 meter kunnen verrijzen. In Buurse is er al duidelijkheid: drie boeren willen hun grond beschikbaar stellen voor vier of vijf turbines en hebben de getekende contracten met Pure Energie al sinds 2020. „Je moet toch wat in deze onzekere tijden.”
  Enschede
 2. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.