Volledig scherm
De Klup Twente begint met Vriendenkringen voor mensen met een beperking © De Klup Twente

De Klup Twente helpt mensen met een beperking met opzetten Vriendenkringen

ALMELO - De Klup Twente komt met een dienst voor mensen met een verstandelijke beperking, een niet-aangeboren hersenaandoening of een chronische ziekte. De stichting helpt bij het maken van nieuwe vrienden door het opzetten en begeleiden van Vriendenkringen.

De stichting is van mening dat het opbouwen van een sociaal netwerk van levensbelang is. Belangstellenden uit Almelo, Wierden, Tubbergen, Twenterand en Borne kunnen zich daarom vanaf nu opgeven voor de Vriendenkringen. Voor mensen met een beperking is het niet gemakkelijk om een afspraak te regelen en een vriendschap op te bouwen. Deelnemers aan de Vriendenkringen leren samen met behulp van vrijwilligers dit te realiseren. De begeleider blijft verbonden totdat de deelnemers het onder de knie hebben.

Verschillende fases
Het samenstellen van de Vriendenkringen gebeurt in een aantal fases. Zo wordt begonnen met een intakegesprek. Vervolgens zijn er drie of vier kennismakingsbijeenkomsten met mogelijke potentiële vrienden. De deelnemers kunnen dan na een aantal bijeenkomsten aangeven met wie ze wel of niet bevriend willen raken. De vrijwilliger leert vervoglens om leuke plannen te maken, uitstapjes te bedenken en te regelen.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.