De Profronde Almelo in 2019
Volledig scherm
De Profronde Almelo in 2019 © Bert Kamp

De Profronde Almelo afgelast door coronavirus: ‘Dit doen we met pijn in het hart’

ALMELO - Het coronavirus zorgt er ook voor dat ‘De Profronde Almelo’ dit jaar niet doorgaat. De wielerwedstrijd zou pas in augustus gehouden worden, maar toch heeft het bestuur van de Stichting Profronde Almelo besloten om de stekker uit het jaarlijkse evenement te trekken. “Dit doen wij met veel pijn in het hart.”

Op 28 augustus zou de wedstrijd gereden worden. “Gezien de huidige omstandigheden kunnen wij niet de voorbereidingen treffen die nodig zijn om het evenement succesvol te laten zijn”, zegt voorzitter Reinier van Broekhoven. “Naast de grote vraag in hoeverre we in augustus kunnen spreken van een genormaliseerde situatie in het land, kunnen we de voorbereidingen naar onze sponsoren momenteel niet oppakken.”

“Onze inschatting is dat de sponsoren, waar het evenement van afhankelijk is, in deze tijd terecht de volle aandacht moeten richten op zaken zoals de eigen bedrijfsvoering en de continuering daarvan.” Aangezien wij voor de zomervakantie de zaken grotendeels al geregeld moeten hebben, zijn wij hierdoor niet in staat om de editie van 2020 te organiseren", aldus Van Broekhoven.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.