Volledig scherm
Archieffoto van het NAVO-depot in Almelo. Dit is binnen, buiten staan de desbetreffende voertuigen © archieffoto Rikkert Harink

Defensie lost probleem met lekkende legervoertuigen in Almelo op

ALMELO - Het ministerie van Defensie heeft het NAVO-depot op het Bedrijvenpark Twente opgeschoond. Dit op aandringen van de gemeente Almelo, die bij een controle constateerde dat er door Defensie lekkende militaire voertuigen op het terrein gestald waren.

En dat is in strijd met de regels. Deze voertuigen hadden op zogeheten lekdichte vloeren moeten staan. Om Defensie tot actie te manen, legde Almelo een last onder dwangsom op; als er niet binnen een week actie ondernomen zou worden, had het defensie 30.000 euro per overtreding gekost.

Dwangsom
Dat het ministerie van Defensie direct actie heeft ondernomen, stemt wethouder Irene ten Seldam tevreden. Al wil ze nog niet te vroeg juichen. „De situatie moest zo snel mogelijk worden opgelost en dat is gebeurd. De last onder dwangsom was een middel om de milieuovertreding teniet te doen, en te houden. We blijven vervolgcontroles uitvoeren.”

Ede
Het ministerie van Defensie, dat vorige week nog niet wilde reageren, laat nu in een reactie weten dat er inderdaad maatregelen zijn getroffen. ‘Het gaat over Mercedes-Benz terreinwagens. Het klopt dat de voertuigen uit Ede komen. Zij zijn nu in Almelo geplaatst omdat zij binnenkort afgestoten worden. Het gaat dus om oude voertuigen.’

Almelo e.o.