Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Deze Twentse brandweerhelm wordt groter bij hitte

ALMELO - De nieuwe helm van de Brandweer Twente heeft een bijzondere eigenschap. Met een druk op de knop wordt die groter en past zich aan aan het hoofd van de brandweerman die bij grote hitte uitzet.

"Als het warm is wordt je hoofd groter. Met een knopje op de helm kun je die zo ietsje groter maken", zegt Marcel Kroeze van de Brandweer Twente.

Verbetering
De nieuwe helmen vervangen de bijna twaalf jaar oude exemplaren die aan het einde van hun levensduur zijn. De brandweerlieden zijn prima te spreken over de nieuwe helm.

"Hij zit gewoon beter en is lichter", zegt de Almelose brandweerman Jeffrey Meeuwissen. De helmschaal is van kunststof en een ruime nekflap beschermt de nek en de hals van de drager. De nieuwe helmen hebben een fluorescerende kleur, zodat de brandweerlieden goed zichtbaar zijn in het donker.

  1. Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    Horecabroers winnen Energiek Almelo Award

    ALMELO - Ze zetten de stad op de menukaart en zorgen daarmee voor een verlevendigd straatbeeld. Het is een citaat uit het juryrapport bij de Energiek Almelo Award 2017. De ondernemersprijs is gewonnen door Gabriël (r.) en Stefan Urucoglu. De prijs is woensdagmiddag in het Theaterhotel uitgereikt door voorzitter Pieter Mulder van het ondernemerscollectief. De broers Urucoglu zijn eigenaren van restaurant Kreta en café 't Hookhoes. "Onvermoeibaar en vol ideeën hebben ze van hun horecagelegenheden iets bijzonders gemaakt", aldus de jury. De prijs onderstreept ook het sociale hart van de ondernemers. "Door het organiseren van allerlei evenementen zorgen zij er ook voor dat Almeloërs die het minder hebben getroffen een zetje in de rug krijgen."

Almelo e.o.