Volledig scherm
Vanaf haar slaapkamer neemt Nienke Helthuis (18) alle video's op © Lenneke Lingmont

Deze YouTuber (18) uit Almelo heeft bijna 25.000 abonnees

ALMELO - Nienke Helthuis uit Almelo maakte in 2012 voor de grap een account aan op YouTube om te kunnen reageren op video's. Vier jaar later heeft ze haar eigen account met bijna 25.000 abonnees. Een van haar video's is zelfs een half miljoen keer bekeken.

Ze noemt zichzelf geen vlogger, omdat ze niet iedere dag een video maakt van haar dagelijkse bezigheden. Maar een bekende YouTuber is Nienke, op YouTube NiceNienke, zeker. Ze maakt haar eigen video's over lifestyle en comedy en gaat daarmee de hele wereld over.

Volgers uit Frankrijk
"Ik denk dat 60 procent van mijn kijkers uit Frankrijk komt. Dat komt door een video die ik heb gemaakt waarin ik Frans probeerde te spreken voor mijn nieuwe serie 'trying to speak'. Die ontplofte zo dat ik mijn telefoon heb moeten uitzetten. In totaal is die video nu een half miljoen keer bekeken", zegt ze.

Toekomst
Nienke staat onder contract bij Social1nfluencers in Amsterdam. In verband met contractverplichtingen kan ze geen uitspraken doen over verdiensten, maar ze verklapt wel dat ze voor een toekomst als YouTuber nog even geduld moet hebben. "Ik kan er nog niet van leven. Daarvoor heb je minimaal 100.000 abonnees nodig."

Al is het hebben van abonnees uiteindelijk niet datgene waarom het gaat. "Het gaat om het aantal views. Er wordt betaald voor de advertenties dus je moet zorgen dat je veel views krijgt. Die krijg je als je veel abonnees hebt. Ik zie zeker wel een toekomst voor mezelf op YouTube, maar dan moet ik wel blijven groeien."

Volledig scherm
Vanaf haar slaapkamer neemt Nienke Helthuis (18) alle video's op © Lenneke Lingmont

Almelo e.o.