Volledig scherm
Marianne Muller, Pieter Stam en Rob Cornelis. © Bert Kamp

'Diepvriesloze' vrouw uit Almelo heeft bevroren eten weer terug

ALMELO - Marianne Muller uit Almelo zat met de handen in het haar, toen de motor van haar vriezer het zaterdag begaf. Haar supermarkt bood uitkomst. Inmiddels heeft ze haar spullen weer terug.

Buren, vrienden, familie; niemand had genoeg plek in de diepvries om haar brood, vlees, garnalen en spinazie tijdelijk te bewaren. Op hoop van zegen ging Marianne Muller naar haar supermarkt, de Plus aan de Bornsestraat, waar ze vaste klant is.

Geen openbare diepvries
En daar had bedrijfsleider Pieter Stam in de koelcel nog wel ruimte over. "Als ze rond de kerst was gekomen, was het niet gelukt. Dan zit alles hier vol”, geeft hij aan. “En het moet hier ook geen ‘vriezeropslagplek’ of openbare diepvries worden. Maar als we iemand kunnen helpen, doen we dat graag.”

Compliment
Een week lang ‘logeerde’ het eten van de Almelose in de supermarkt. Gisteren haalde de dankbare Marianne Muller haar spullen weer op. De nieuwe diepvries is inmiddels thuis geïnstalleerd. Dat haar eten zo lang bij de Plus mocht liggen, noemt ze een mooi gebaar. "Dat vind ik een groot compliment waard."

Almelo e.o.