Volledig scherm
Marianne Muller bij haar kapotte vrieskist © Lars Smook

'Diepvriesloze' vrouw uit Almelo is supermarkt dankbaar

ALMELO - Een kapotte vriezer zorgt al snel voor problemen, vooral als niemand ruimte heeft om je vlees, brood en eigen baksels tijdelijk te bewaren. Het overkwam Marianne Muller uit Almelo afgelopen zaterdag.

De motor van haar ‘manshoge’ vriezer met zeven lades begaf het en dat zadelde haar op met een probleem. De vrieskist zat namelijk bomvol met houdbare etenswaren. Maar wie ze ook belde - „Ik heb het bij buren, vrienden en familie geprobeerd” - nergens vond ze een tijdelijk onderkomen.

Op hoop van zegen wendde ze zich tot de Plus aan de Bornsestraat, waar ze al jaren trouw haar boodschappen doet. Of ze daar, tegen een vergoeding, gebruik mocht maken van hun koelcel? „Ze hebben me meteen alle hulp geboden”, vertelt Muller dankbaar. De supermarkt nam vuilniszakken, plastic zakken en zelfs volledige lades met diepgevroren voedsel van de trouwe klant aan. „De Plus hoefde er niets voor terug. Ik heb er nog aan gedacht om een bloemetje of een reep chocolade te kopen, maar die verkopen ze natuurlijk zelf.”

Muller heeft inmiddels een nieuwe vriezer gekocht, deze wordt donderdag geplaatst. Tot dan mag haar eten nog bij Plus liggen. „En dat vind ik een groot compliment waard!”

Almelo e.o.