Michael Reuvekamp van Wilhelmus blijft positief. „We zijn al lang blij dat we straks weer open kunnen."
Volledig scherm
Michael Reuvekamp van Wilhelmus blijft positief. „We zijn al lang blij dat we straks weer open kunnen." © Frans Nikkels

Dikke pech voor dit Duitse eethuis in Almelo; verkoop loopt opnieuw spaak

ALMELO - Het lijkt soms wel alsof er een vloek rust op het Duitse eethuis Wilhelmus in het hart van Almelo. Voor de zoveelste keer is de overname van het restaurant op het laatste moment spaak gelopen. Dit keer is, hoe kan het ook anders, corona één van de boosdoeners. 

Michael Reuvekamp moet haast wel één van de positiefst ingestelde mensen uit Almelo zijn. De geboren Duitser juicht deze week op Facebook dat de zaak aan de Grotestraat vanaf 1 juni weer enigszins normaal open kan. 

Alweer niet

En dat terwijl de restauranthouder onlangs toch weer een tegenslag kreeg te verduren. De overal aangekondigde overname van de eettent gaat namelijk niet door. Alweer niet. Het is de tweede of derde keer dat de verkoop spaak loopt. 

„De koop leek rond”, reageert Reuvekamp. „Maar dat speelde allemaal toen de coronacrisis net begon. De bank gaf de potentiële koper vervolgens geen toestemming voor de financiering.”

De ondernemer probeert zijn zaak al geruime tijd te slijten. In februari liet Reuvekamp weten de prijs van de inventaris te laten zakken tot 27.500 euro. Voor een nieuwe uitbater komen daar de kosten van de pandhuur nog bij. 

Quote

Gelukkig hebben we tijdens de coronacri­sis redelijk goed doorge­draaid, door de afhaal

Michael Reuvekamp, Eethuis Wilhelmus

De reden is simpel. Michael Reuvekamp wil wat anders gaan doen. Hij is zeven dagen in de week druk met Wilhelmus en houdt zodoende weinig tijd over voor familie en andere privé-zaken. 

Redelijk goed tijdens crisis

Door de coronacrisis moest de horecaman dus toch door met zijn zaak. Wat overigens redelijk goed is gegaan, meldt hij. „We hoeven niet bang te zijn voor sluiting of erger. Onze afhaal heeft de afgelopen tijd goed gedraaid en in elk geval een deel van de kosten gedekt”, legt Reuvekamp uit. „We hopen dat de opening ondanks de strakke maatregelen ervoor zorgt dat we ook de rest van het gat in de omzet kunnen dichten. Maar het belangrijkste is dat we onze gasten weer vrolijk door de stad kunnen zien lopen en dat ze bij ons komen voor een lunch.”

De restauranthouder geeft aan dat er nog steeds wel interesse in de eetgelegenheid, maar dat er nu geen concreet plan is. „We kunnen de potentiële kopers niet in het hoofd kijken. Niemand weet wat de toekomst brengt.” Wilhelmus blijft in elk geval doorgaan tot de overname een feit is.

In samenwerking met indebuurt Almelo

Almelo e.o.