Volledig scherm
ALMELO - Het Walking Dinner van de Kiwanis Club bood de ruim 300 gasten een uitgebreid diner op een speciale plek: de burgerzaal van het oude stadhuis. © Lenneke Lingmont

Dineren voor goed doel in oude Almelose burgerzaal

ALMELO - Het traditionele Walking Dinner van de Kiwanis Club Almelo heeft 12.300 euro opgeleverd. Daarvan gaat 10.800 euro naar de Twentse weekendschool Toppers op Zondag, 1500 euro wordt overgemaakt aan de kinderafdeling van het Almelose ziekenhusi ZGT.

De opbrengst werd woensdagavond bekendgemaakt op het traditionele Walking Dinner van de Kiwanis Club Almelo. Er waren voor 80 euro per stuk ruim 300 kaarten verkocht voor het feest. De gasten kregen een uitgebreid diner geserveerd op een bijzondere lokatie: de burgerzaal van het oude stadhuis. Die ruimte was voor deze gelegenheid omgetoverd in een prachtige feestlokatie.

Toppers op zondag

De Twentse weekendschool Toppers op Zondag, met afdelingen in Almelo, Hengelo en Enschede, biedt jongeren uit een minder kansrijke afkomst nieuw perspectief met educatieve activiteiten op de zondag. Almelo heeft inmiddels drie klassen van Toppers op Zondag. De stichting kan het geld goed gebruiken in haar streven om jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben de mogelijkheid te bieden hun horizon te verbreden op educatief, sociaal-cultureel en maatschappelijk gebied.

Markante plek

De negentiende editie van het Walking Dinner was alleen al vanwege de markante lokatie een geslaagd evenement. De burgerzaal heeft een rijke historie aan grote, feestelijke publieksbijeenkomsten. De ruimte krijgt straks een nieuwe bestemming in de toekomstige leefgemeenschap in het voormalige stadhuis. Daar komen zoals bekend appartementen in zeer diverse genres.

Maar ook publieksvoorzieningen als een fitnessruimte, een stadscafe en zelfs een klein wagenpark voor de bewoners worden onderdeel van het projekt, zo vertelde ontwikkelaar Gerard Assen gisteravond aan de gasten van het Walking Dinner. De verkoop begint zeer binnenkort. Naar verwachting zijn er aan het einde van dit jaar al 30 stuks verkocht. In de tweede helft van 2021 moet het ‘nieuwe oude stadhuis’ helemaal klaar zijn. 

Almelo e.o.