Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Dineren voor turnsters in Almelo levert 20 mille op

ALMELO - Een bedrag van 20.000 euro, dat heeft het sponsordiner van Topturnen Oost Nederland vrijdagavond in Preston Palace in Almelo opgebracht.

Het lijkt nog ver weg, de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Toch hopen talentvolle turnsters van de Turnschool Oost Nederland over vier jaar af te reizen naar Azië. „In de voetsporen van olympisch kampioene Sanne Wevers”, vertelt Mark Nijenmanting, voorzitter van TON. „Maar voordat het zover is, moet er eerst voldoende sponsorgeld zijn om een top trainingsprogramma te maken.”

Benefietdiner
Dat gebeurde vrijdagavond, tijdens een avondvullend benefietdiner. Voor 1.000 euro per tafel kon het publiek genieten van een driegangendiner, de showband Broadway, een levendige lezing van volleybalcoach Joop Alberda en een optreden van Voice-kids ster Esmée Schreurs. Hennie van der Most leidde als een volleerd veilingmeester de verkoop van bijzondere kavels, waaronder een e-bike, een helikoptervlucht en een auto.

Turnveld
Voor de ingang van Preston Palace verwelkomden de twaalf beste turnsters van Oost-Nederland in een ereboog alle gasten. Het publiek werd keurig door de jonge talenten naar de tafels geleid. Midden in de zaal was een turnveld ingericht, met behendigheidsbalken, een kleine trampoline en turnmatten, waar de meiden hun turnkwaliteiten demonstreerden. Rondom stonden vijftien feestelijk gedekte tafels, bezet door sponsors die de turnsters een warm hart toedragen. Almeloër Hans Hammink legt uit waarom hij er is: „Het geld gaat altijd naar het voetbal, maar deze jonge meisjes zijn ook heel gedreven om de top te bereiken. De vitale jeugd heeft de toekomst en wie weet zie ik ze ooit terug in mijn bedrijf.”

Almelo e.o.