Volledig scherm
Archieffoto. André Pluimers en Mark van Onna (rechts). © Lenneke Lingmont

Directeur Mark van Onna vertrekt bij Port of Twente

ALMELO - Mark van Onna vertrekt na drie jaar als directeur bij Port of Twente, de belangenvereniging van transport en logistieke bedrijven in Twente. Van Onna vindt dat zijn taak er op zit bij Port of Twente, waar circa 80 regionale bedrijven bij zijn aangesloten. Dat schrijft hij in een nieuwsbrief aan de leden.

Bij de start in 2013 was het doel om in drie jaar vijf nieuwe logistieke bedrijven van buiten de regio naar Twente te halen, opname van 10 hectare bedrijfsterrein door die nieuwkomers en 250 logistieke banen te scheppen. Die doelstelling is niet gehaald. Port van Twente voerde gesprekken met verschillende bedrijven voor de vestiging van een distributiecentrum in Twente, zoals de modemerken Michael Kors en Guess, maar tot vestiging kwam het niet.

Opvolger
Volgens bestuursvoorzitter André Pluimers van Port of Twente is er echter grote kans dat een groot bedrijf binnenkort zijn distributiecentrum in Twente zal vestigen. Of Van Onna een opvolger krijgt, is volgens Pluimers nog niet bekend. “Dat ligt er ook aan of wij de acquisitie zelf blijven doen, of dat dit wordt overgenomen door een andere partij. Daar praten we binnenkort over. Mark van Onna heeft er als directeur van onze vereniging hard aan getrokken, maar wij kunnen als Port van Twente geen deals sluiten. Het uiteindelijke scoren moet gebeuren door gemeentebesturen of de directie van het XL Businesspark in Almelo.”

Grondprijs
Met XL Park verschilde Port of Twente van mening over de hoogte van de grondprijs. De vereniging vindt dat de grond op het grootschalige bedrijventerrein bij Bornerbroek te duur is, waardoor bedrijven van buiten voor andere locaties kiezen. Mark van Onno is wegens vakantie zelf niet bereikbaar voor commentaar.

Almelo e.o.